Biografi,  Lättläst,  Livsöden,  Skönlitteratur

Mannen från de tysta vidderna av Lennart Andersson

Baksidetext: «Vad fan är deras problem liksom? Jag ifrågasätter tystlåtna typers existens. Som den där Lennart. De är helt klart mindre värda och förtjänar inte att leva.»

Lennart hade hela sitt liv fått kommentarer om sin tystlåtenhet. Kunde det bara förklaras med att han var norrlänning eller fanns det något annat också som låg bakom? Genom studier, relationer, karriär och dans funderar Lennart på sin oförmåga att prata i vissa sociala sammanhang.

En verklighetsbaserad bok, som är både humoristisk och tankeväckande, som ifrågasätter det ständiga kravet på prat i västvärlden. Vi får följa Lennart genom ett långt liv kantat av fördomar och mobbing, men även av självrannsakan och personlig utveckling.

Recension: Ett otroligt bra bok som beskriver hur det är att vara introvert och tystlåten. Den borde många läsa för att inse hur jobbigt det kan vara för en del människor att kommunicera. För skolor och arbetsplatser nästan ett måste tycker jag.
Den är tragikomisk och svår att lägga ifrån sig. Man vill liksom veta hur det går för Lennart. Dessutom är den lättläst med korta kapitel.

Betyg: 4/5

(Visited 69 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.