Dystopi,  Fantasy,  Spänning / Skräck

Första hösten – röd skymning av E.P. Uggla

Baksidetext: Fyra veckor efter utbrottet. Blomdammet har svepts upp i atmosfären och evig skymning råder i Sverige. Men de smittade jagar inte längre. De dör och förvandlas till en del av skymningslandskapet. Myndigheterna gör en kraftsamling och hoppet spirar. Sverige kan ta sig ur det här. Det är då de kala, frosttyngda trädgrenarna får onaturligt röda löv.
Första hösten: röd skymning är en fristående uppföljare till Första hösten: blå gryning. Den tar vid där Första hösten: blå gryning slutar och låter oss följa både nya och gamla karaktärer i den avslutande kampen mot den förödande smitta som blommorna för med sig.

Recension: E. P. Uggla har gjort det igen. Hon har skapat ytterligare en spännande bok som inte går att lägga ifrån sig. Fortsättningen på Blå gryning är skrämmande och har härliga karaktärer som man lätt tar till sig.
Jag läste den på sensommaren och när bladen sen började ändra färg var det med en lätt rysning jag betraktade dem. Boken stannar kvar.
En bladvändare!

Betyg: 5/5

Läs gärna recensionen av Första hösten – blå gryning också.

(Visited 134 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.