Deckare

Mentorn av Louise Björnlund

Baksidetext: «Hon vände sig om, slöt ögonen och tog ett djupt andetag för att fylla lungorna. Den skarpa smällen kom samtidigt som hon kände hur glassplitter trängde in i hennes hud. Hon visste att de var här. Hon kände hur viljan att bara skrika rakt ut mildrades av hennes rädsla. Det måste få ett slut.»

En båt hittas på drift av skärgårdsguiden Kina Bergsmed. På durken ligger en livlös kropp. Strax därefter gör dykarna som dokumenterar de vattenfyllda gruvorna på Utö en fasansfull upptäckt. Kriminalkommissarie Ewald Wermelin och kollegor från Södertörnspolisen kämpar mot tiden. Kina uppsöker området kring fyndplatsen på eget bevåg och blir iakttagen av en drönare. När hon upptäcker en film på Youtube över fyndplatsen med sig själv i huvudrollen inser hon att hon behöver vara på sin vakt.

Mentorn är en högaktuell spänningsroman om gängkriminalitet och om de krafter som härskar när hämnd och rädsla tar över. Allt med bakgrund av ett på ytan idylliskt Stockholms skärgård.

LOUISE BJÖRNLUND presenterar här tredje boken i serien Skärgårdsmorden med scener från Stockholms skärgård.

Recension: Jag fick äran att läsa Mentorn innan releasen som är den 24/9 2020. Stort tack Louise!
Mentorn är liksom andra boken i Skärgårdsmodern, Jazzkatten, fylld av spänning och härliga naturskildringar. Man kan nästan känna doften av saltvatten och tång.
Louise bygger upp spänningen som tar vändningar man minst anar. I ena stunden är jag säker på vem som är mördaren för att i nästa stund tveka för historien glider in på nya spår. Spännande från första till sista sidan!

Betyg: 4/5

(Visited 75 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.