Dystopi,  Unga vuxna

Siri av Lisa Hågensen

Baksidetext: I en inte alltför avlägsen framtid försökte den uråldriga och ondskefulla rörelsen die Herrenvolk lägga Europa under sig genom att avla fram en överlägsen människoras. Men det gick om intet, mycket tack vare Whanzi, en ovanlig femtonåring som lyckades med det osannolika, och Dora, som betalade ett högt pris i sin kamp att störta die Herrenvolk. Vad händer när de goda har segrat? Europa blomstrar och gammal teknologi återupptäcks, men för ungdomarna är det inte över. Whanzi, hennes vänner och Ask, en äkta purebred från The Pure Breed Plant, tar sig norrut, upprättar en bas i Moscow Territory och startar jakten på krigsförbrytarna. Men gruppen splittras. Ask ger sig iväg på en personlig vendetta och Whanzis inre demoner driver henne från den hon älskar i en flykt som får ödesdigra konsekvenser.

Siri är den första delen i den fristående fortsättningen på dystopiserien Purebred. Det är en intensiv dark romance fylld med kärlek, svek och hämnd.

Recension: Jag älskar Lisa Hågensens böcker och inte heller Siri gjorde mig besviken. Fick den som recensionsex. av förlaget (HOI Förlag) innan boken släpptes. Jag sträckläste den! Siri är en fristående fortsättning på Purbred-serien och även om det finns mycket från den serien i Siri, tycker jag att den går bra att läsa fristående för Lisa återberättar på ett mycket bra sätt. Men jag tror man får ut mer av den om man läst Purebred-serien vilken jag också varmt kan rekommendera.
Lisa skapar enormt starka karaktärer, vissa så envisa så man har lust att skaka om dem för att få dem att lyssna. 😉 Världen hon skapat känns otroligt verklig. Det är dystert, men det finns även områden som har blommat upp vilket sätter färg och glädje i den dystra tillvaron som Whanzi, Dora och deras vänner lever i.
Kärlek, glädje, starka vänskapsband, hat och ilska blandas i en riktig bladvändare för unga vuxna.

Betyg: 5/5

(Visited 105 times, 1 visits today)

Ein Kommentar

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.