Fantasy,  Humor,  Skönlitteratur

O2 – gastuber, damm och andra väsentligheter av Klas Berggren

Baksidetext:

Vad gör man när dammet ligger tjockt i lägenheten, när till och med blommorna klagar på att de inte får syre?

Går ut förstås.

Det gör Elias. På gatan hittar han en syrgastub, men den är tom. På jakt efter ett ställe att fylla den hamnar han på en dansskola, och lockas nedför trappan för att påbörja en danskurs. Där finns många vackra damer; svartkjolar, gulklänningar, flätor och dubbelflätor. Elias brinner som en eld, eller också precis tvärtom; han blir kall som stål. Svartkjolen är tjejen som fascinerar honom mest, men när han ska prata med henne blir han som ett skrämt lejon. Han blir besatt av hennes krafter.

På jakt efter Svartkjolen får Elias besök av kärleksgudinnan Afrodite, dras in i sociala medier och försöker på alla sätt fylla behovet av kärleksämnet ox. Han hamnar i parallella världar där gåtan om den mystiska Svartkjolen överskuggar allt.

O2 gastuber, damm och andra väsentligheter är Klas Berggrens andra roman, en surrealistisk skildring av livet och kärleken, en roman som bjuder läsaren på ständigt nya överraskningar.

Recension: Ja, det stämmer, boken bjuder på nya överraskningar och händelser. Den tar svängningar som man inte ens kan ana. Elias är en mycket speciell peson och Klas har verkligen lyckats skapa en annorlunda karaktär som lever i en rätt annorlunda värld. Han har dammkorn i lägenheten som lever och har bildat kolonier på bl.a. möbler. Han talar med sina blommor, vilket i och för sig inte är så ovanligt, men de svarar honom också.
Boken handlar även om att kunna styra sin känslor för känslor det har Elias, starka känslor, framför allt för vissa kvinnor.

Boken är fylld med en hel del som man känner igen, jag tänker inte avslöja för mycket, men grekisk mytologi och en mycket känd saga (och film) kan jag nämna, samt sociala medier.

O2 är en bok för dig som gillar något annorlunda, roliga händelser, tankar och ja, faktiskt en del mystik.

Betyg: 3,5 / 5

(Visited 135 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.