Feel Good,  Humor,  Skönlitteratur

Hallelujabröderna av Päivi Karabetian

Baksidetext: Bröderna Karlsson planerar en rånturné i Småland. När de hamnar i Helgeryd som dörrknackande mormoner väntar frälsningen på dem, vare sig de vill eller inte. Med en stor summa redovisningsskyldiga rånpengar startar bröderna sekten Hallelujabröderna för att i fred tvätta sedlarna i kollekten. Då har de inte räknat med den lokala Ica-handlaren eller den snokande kvinnan från Kammarkollegiet som vill granska Haralds egensinniga bibeltolkningar. Det kommer att behövas ett himmelskt ingripande.

Recension: När jag läst klart boken skickade jag genast en bild av den till min mamma och skrev följande: Tänk dig Tage Danielsson-tok, lite mystik, massor med kärlek och gemenskap samt humor.

För så är det. När jag läste boken hörde jag Tage Danielssons röst i huvudet och tänkte att han borde ha varit uppläsare om den blev ljudbok och han var i livet.
Hallelujabröderna är en varm, rolig och tänkvärd bok. Jag log och skrattade medan jag läste. En bok som jag varmt rekommenderar.

Betyg: 5/5

(Visited 165 times, 1 visits today)

Ein Kommentar

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.