Phsykologisk thriller

Requiem på dimön av Mariette Lindstein

Baksidetext: Herrgården på Dimön, en gång hem åt en blomstrande sekt, står nu ödslig och övergiven. Två år har gått sedan den karismatiske sektledaren Franz Oswald offrade sin egen son för att rädda en ung kvinna, Julia Frisk, och själv drabbades av en stroke. Återhämtningen har varit lång och mödosam men nu är han tillbaka och mer målmedveten än någonsin. Om det inte vore för de ovälkomna känslostormar han drabbas av …

Julia jobbar som redaktionsassistent på en modetidning och vill avancera. Så dyker hennes stora chans upp: Tidningen vill ha en intervju med Franz Oswald – och han vägrar låta sig intervjuas av någon annan än Julia. Trots att alla i hennes närhet avråder henne från att träffa Franz gör hon intervjun. När han berättar att han tänker återvända till Dimön och iscensätta ett experiment han kallar «Requiem» – dödsmässan – tar hennes nyfikenhet över. Och som vanligt när Franz Oswald är inblandad spinner snart allt utom kontroll.

Recension: Requiem på dimön är som alla Mariettes böcker. Jättebra! Franz sätt får det att krypa i kroppen på mig och det han hittar på ute på Dimön är helt vansinnigt. Det är intressant att komma Franz nära inpå då vi får följa hans tankar i vartannat kapitel, men även Julia som är en mycket tuff tjej. Kanske lite väl tuff för sitt egna bästa, men hon biter ihop och visar Franz vad hon tycker och tänker.

Requiem på Dimön är en ruskig bladvändare som är svår att släppa ifrån sig.

Betyg: 5/5

(Visited 110 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.