Fantasy,  Spänning / Skräck

Näckens döttrar av Frida Arwen Rosesund

Baksidetext: Den unga flickan Rakel hålls undangömd på vinden av sin mor på grund av sitt utseende. Rakel smyger ut ibland om nätterna eftersom hon är en flicka som aldrig sover. Hon stöter ihop med en man som också har svårt att sova om nätterna, maran rider honom och ger honom ingen ro. Mötet med mannen utvecklar sig snart till en besatthet.

Johanna och Georg lever ett stilla familjeliv med döttrarna Vera och Mary. Något är inte som det ska med Mary men bara Georg och den gamla kvinnan Sofia tycks märka det. Johanna börjar arbeta på prästgården och märker snart att det inte bara är levande människor som huserar på gården.

Kyrkoherde Dalborg bryter samman och hamnar på Säters sjukhus. Sakta men säkert återhämtar han sig och blir förälskad i sköterskan Elin. De blir ett par och planerar giftermål. Men inte alla är glada åt det nya paret och någon vakar i mörkret.

«Näckens döttrar» är en fristående fortsättning av «Att de i tid må väckas».

Recension: Även denna bok fängslar mig som läsare. Jag ryser över Mary och kan inte sluta läsa för jag vill veta hur det ska gå.

Naturbeskrivningarna är starka och så även karaktärerna. Frida har verkligen lyckats med den här boken också.

Betyg: 4.5/5

(Visited 52 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.