Spänning / Skräck

Zverige i mitt hjärta av Nils-Petter Löf

Baksidetext: En farsot tvingar människor in i en onaturlig medvetslöshet. Somliga sover i tjugo minuter, andra tjugo timmar och en del vaknar inte alls. Men skulle du dö, av outgrundlig anledning, så frukta inte. Livet ger dig en andra chans, som något helt annat.
Samtidigt väcker sjukdomen något djupt inom de som överlever. Det vi alltid trott att vi vill vara. En längtan att göra gott blir bara starkare hos många, men hur fungerar det i en själ som redan är ond? Hur överlever man den egna ondskan?

Följ med på en dyster resa där det farligaste inte bara är andra människor, utan också vi själva. Resan skildrar kampen att överleva katastrofen och den mystiska fara som väntar bortom horisonten.

«Zverige i mitt hjärta» är en dystopisk och apokalyptisk zombieroman om hur Sverige skulle fungera när en sjukdom förvandlar oss.

Recension: Om man gillar Walking dead så kan man nog gilla den här. Åtminstone finns det otroligt många likheter både vad det gäller story och karaktärer. Det finns en Negan, en Carol, en Eugen, en Rick osv.
Min favoritkaraktär är iallafall Max, helt klart. Det var roligast att följa honom. Boken är lättläst och spännande. Men kanske inget nytt bland alla zombieapokalypser som finns.

Betyg: 3/5

(Visited 138 times, 1 visits today)

Ein Kommentar

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.