Dystopi,  Fantasy,  Unga vuxna

Pure bred: Generalens älskarinna I och II av Lisa Hågensen


Baksidetext: Staden Pandor vilar mellan höga berg, och på ett av dem ruvar Högborgen, där den fruktade Generalen styr över die Herrenvolks armé och regionens alla dödsläger. När Whanzi förs till Pandor Camp väntar henne inget annat än hårt arbete, svält och död. Men Whanzi är ingen vanlig femtonåring, och lyckas efter en osannolik flykt ta sig till motståndsrörelsen. De skickar ut henne på ett uppdrag som – om hon lyckas – kan ge dem verktygen att krossa die Herrenvolk. 

Men Whanzi kan inte glömma vännerna från Olympo. Var tog de vägen, Laban, Thorbi och Piero? Vad hände egentligen med Dora? Whanzi hamnar i en värld av spioneri, intriger och mord och måste utstå många fasor innan de äntligen träffas igen.

Baksidetext: Kriget har brutit ut och vännerna från Norra Hellas riskerar sina liv i en sista strid mot die Herrenvolk.

Recension: Jag är en stor fan av Lisa Hågensens böcker och tyckte otroligt mycket om Pure bred I och II. När Lisa bad mig recensera Generalens älskarinna blev jag otroligt glad!

Ungdomarna har växt till sig, tvingats bli vuxna nu. Båda böckerna är spännande, hemska och sorgliga. Det är starka känslor som beskrivs och Lisa gör det fantastiskt bra.
Whanzi är en otroligt stark, modig och intressant karaktär. Men även Dora, Thorbi och Laban utmärker sig. Deras äventyr och vad de utsätts för gör böckerna till en hissnande bra läsning.

Betyg på hela serien Pure Bred blir 4,5/5.

Läs recensionerna av Pure Bred I och Pure Bred II.
Läs ytterligare recensioner över andra böcker av Lisa Hågensen:
Hennes ögon blå
Gäld till djävulen

(Visited 84 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.