Spänning / Skräck

Ur ett mörker någon gömt av Daniel Ernstsson

Baksidetext: När Nils Lehman en morgon vaknar upp till ett oväntat telefonsamtal, halkar han yrvaket på sin pilsnerdränkta vardag och trillar in i en helt ny och glimmande verklighet. Rik som ett troll på mindre tid än det tar att hälla i sig en pilsner och godsägare dessutom, saker och ting börjar arta sig i livet och han beslutar sig förväntansfullt för att utforska sina nyvunna tillgångar. Mitt ute i mörkaste skogen.

Men allt är inte guld som glimmar. I Nils nya verklighet är saker och ting inte riktigt som vanligt och tyvärr är ovanligheter inte alltid något bra. Och så är det ju det där med oförklarligt mycket pengar, sådana kommer alltid någonstans ifrån. Ibland ifrån dunkla, dolda platser som inte tål solens ljus. Ibland ifrån resterna av en värld som blev fel och inte längre finns. Ibland ända nerifrån ett mörker någon gömt.

Recension: Jag läste ut denna bok för över en vecka sen. Vissa böcker måste jag smälta ordentligt innan jag känner att jag kan skriva en recension. Ur ett mörker någon gömt är helt klart en ruskig bok. Den är spännande, nervkittlande och väcker en hel del frågor. En del vet jag inte om jag egentligen har fått svar på.

Karaktärerna är väl gestaltade, jag har en klar bild över hur de ser ut och hur de fungerar. Miljöerna är starka och mycket bra beskrivna. Såg verkligen skogen, ladan och Lehmans ärvda hus framför mig. Det där mörka som någon gömt, ja, det är riktigt hemskt.

Läs den!

Betyg: 3,5/5

(Visited 246 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.