Dystopi,  Fantasy,  Spänning / Skräck

Själaryckaren av Ulrika Amador

Baksidetext: I ett framtida Sverige finns tre fungerande städer med el och all tänkbar lyx. Norah jobbar för rättsnämnden och nu, när dödsstraffet är avskaffat, döms de värsta brottslingarna till själatömning istället. Norah tar själarna från kropparna men börjar tvivla på att det hon gör är rätt. Och dessutom börjar hon tvivla på om regeringen är så god som den utger sig för att vara. Och vad är det för något skumt med hennes chef?
Allt ställs på sin spets när hon träffar på Zeke, brottslingen som inte kan tömmas.

Recension: Själaryckaren en historia som är hemsk, annorlunda och bra. Tanken på något så vidrigt som själatömning får mig att rysa. Norah är en sorglig karaktär som växer som person ju längre in i boken man kommer. Hon accepterar inte bara det som hon gör utan vill veta mer och det leder till många händelser, både bra och dåliga. En klar favorit är dock Zeke. 🙂

Betyg: 3,5/5

Läs även recensionen av Ulrikas bok Femte dagen.

.

(Visited 160 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.