Humor,  Skönlittertur

Stay Metal av Håkan Mattsson och Stefan Hellström. Inläst av Håkan Mattsson

Baksidetext: Kenny «Metal» Bladqvist är, och har alltid varit Enköpings, ja förmodligen Europas bästa trummis. Metal själv har aldrig tvekat – en dag kommer mänskligheten förstå hans storhet. Till slut händer det, alla vill lyssna på Metal, både på hans musik och hans kompromisslösa åsikter. Det är konstigt att det inte hänt tidigare, men Metal blir nu plötsligt mannen på allas läppar.

Lance, killen som inte kan gå klart gymnasiet, då mobbaren Uffe inte står ut med att Lance existerar i hans närhet. Lance får så småningom praktikplats på ett fraktföretag. Där möter han en fascinerande personlighet, vars åsikter hela världen borde få ta del av och i smyg ser Lance till att det blir så. Samtidigt brottas han med gamla demoner och får oväntad hjälp.

Special Insight, mediabyrån som desperat söker efter nästa lysande stjärna på mediahimlen. Ska Ninni och hennes team hitta «den rätta», och hur vet man när man har träffat rätt?

Stay Metal – boken om mannen, musikern och fenomenet. Men också om samtal där normer och fördomar kolliderar mellan generationer, där man måste leta efter personen bakom snacket och där sociala mediers makt är större än all talang.

Recension: Underbar, helt enkelt underbar! Vilken karaktär han är, Kenny Metal Bladqvist. Även Lance är en härlig karaktär. Jag log många gånger under lyssnandet, led och gladdes även med Lance.

Fantastisk story, speciellt om man kan en del om rockmusik, men det går att läsa eller lyssna på den även om man inte är så hemma på det området. Känner man till Enköping är det ett extra plus.

Håkan Mattsson är dessutom en mycket bra inläsare.

Betyg: 5/5

(Visited 103 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.