Fantasy

Tvåhjärtat av Marija Fischer Odén

Baksidetext: Det är hungertid, orostid – en tid av korta somrar med magra skördar och långa, hårda vintrar. Rädslan följer i hungerns spår, och får en jordemor att gå ut i skogen för att sätta ut det märkliga hennes egen svärdotter fött. Sju år senare måste hon ge sig av för att finna varelsen tillsammans med sin svartsinte son och sin lärling. De förföljs av korpar och får ett lodjur som vägvisare, och snart märker de att skogen döljer sådant de trodde bara fanns i sagorna. Samtidigt sprider sig skräcken vid kusten när hemrifolkets första kung samlar den största armé någon sett.

Recension: Tvåhjärtat är Marijas debutroman och den första i serien med samma namn. Marija har skapat en mystisk miljö där alla möjliga väsen och oknytt gömmer sig. Historien byggs upp är tidvis mycket spännande. De flesta karaktärer är starka och intressanta. Vad jag dock hade lite svårt för var namnen ändå är det ett spännande sätt att namnge karaktärer som jag inte läst i någon tidigare bok.
Jag ser verkligen fram emot att läsa fortsättningen.

Betyg: 3,5/5

(Visited 108 times, 1 visits today)

Ein Kommentar

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.