Fantasy,  Unga vuxna,  Ungdom

Spår av drakarnas fjäll av Cecilia Åhman

Baksidetext: Frihetskämparna ställs inför sin största utmaning hittills, ett regelrätt krig mot kejsarinnan. En strid för frihet som antingen kommer förpassa dem till myter och sagor, eller leda dem till deras största triumf. Mitt i denna storm måste Atiline, Asol, Yenlie och deras följeslagare kämpa för sin existens, liksom för landets framtid. Samtidigt uppdagas mer och mer om den mystiska grupp som kallar sig Drakarna, vilka agerat i det tysta och spridit sin agenda även utanför Numidias gränser. En farsot av naturkatastrofer, krig och svek sprider sig i intilliggande länder, och vännerna tvingas till en splittring som förändrar deras liv i grunden.

Atilines kamp för överlevnad delas med frihetskämparna, men samtidigt närmar hon sig ett avslöjande om sitt eget ursprung och sin magiska förmåga. För inuti har en vild kraft vaknat till liv, som likväl kan söndra, som ena och bygga upp. I takt med att hon får reda på mer om sitt ursprung, får hon vetskap om nya lojaliteter och måste ännu en gång bege sig ut på en resa i okända farvatten. Många starka krafter följer hennes steg och någonstans i världen har en viss slavägare ännu inte gett upp sin jakt.

Spår av Drakarnas fjäll är uppföljaren till Bränt Land och den andra boken i trilogin «Arvet efter Mörkertiden». Utmaningarna blir värre än någonsin och karaktärerna måste konfrontera både yttre och inre demoner. När allt ser som mörkast ut och striderna står på fler fronter samtidigt – kommer de kunna hämta sig från sina förluster och hålla kampen levande, eller är priset alldeles för högt?

Recension: Igen har Cecilia lyckats skapa en spännande, gripande och känslofylld bok. Den innehåller fler starka karaktärer och känslorna dem emellan är så starka att man nästan kan ta på dem. Cecilias språk är målande och vackert även om många scener är blodiga, hemska och sorgsna. Att få följa Atiline igen, som är en av mina favoritkaraktärer inom svensk fantastik, är härligt. Man känner verkligen med henne. Att boken sen har en riktig bra cliff hanger gör den till en fantastisk berättelse.

Betyg: 4/5
Läs Svenska Böckers recension av första boken ur trilogin Arvet efter mörkertiden.
(Visited 147 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.