Science Fiction,  Unga vuxna

Blodskifte av Eva Holmquist

Baksidetext: Blodskifte – första boken om kattskiftarna i Jönköping

Noras mamma ligger för döden. Förblindad av sorg går Nora rakt ut i vägen, precis när Robin kommer cyklande, och de kolliderar våldsamt. Blödande hamnar de på marken och deras blod blandas.
Senare dyker Robin oväntat upp vid hennes mammas dödsbädd och Nora dras in i en främmande värld. Robin visar henne ett parallellt Jönköping som bebos av varelser hon inte hade kunnat drömma om. Själv är hon också förändrad, i hennes blod finns nu kraften att skifta hamn. Men denna nya värld är på väg att utplånas om inte hon och hennes nya vänner agerar snabbt.

Blodskifte är en urban fantasy som utspelar sig i Jönköping.

Recension: Blodskifte är en spännande ungdomsbok med roliga inslag. Jag har aldrig läst om kattskiftare och bärsärkare som slåss mot monster förut. En kul blandning med action, kärlek och en uns sorg. Kan tänka mig att den är extra kul att läsa om man bor i eller känner till Jönköping.

Betyg: 3,5 /5

 

(Visited 73 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.