Spänning

Gäld till djävulen av Lisa Hågensen (ljudbok)

Baksidetext: Svenskarna härjar och Bohuslän brinner. Året är 1612 och en man tar djävulen till hjälp för att få tillbaka sin mördade hustru. De flyr upp till Svartevattnet på det vindpinade Bredfjället, men blir snart varse att djävulen inte gör någonting gratis. År 2012. Julen nalkas och Ylva ligger på psyket och yrar. Läkarna står handfallna och pratar om psykos eller hjärnskada, men Railis efterforskningar tyder på att Ylvas tillstånd har med några gamla syskon vid det ödsliga Svartevattnet att göra. Raili yppar motvilligt sina farhågor för bibliotekskollegan Solveig, och tillsammans börjar de nysta i en härva av lögner, mord och mystik. När Ylva drastiskt blir sämre trotsar de den rytande snöstormen och tar sig till Svartevattnet för att rädda hennes liv. Ovetande om de dolda krafter som verkar där snubblar de rakt in i ett makabert skeende som obevekligt leder dem in i mörkret.

Recension: Ja, makabert kan jag verkligen hålla med om. I positivt sinne. Gäld till djävulen är en ljudbok som är svårt att sluta lyssna på. Den är spännande, lustig, makaber, läskig, sorglig och vansinnigt bra! Lisa har gjort karaktärer som är egensinniga och intressanta, allihopa! Och de är inte få. Miljön boken utspelar sig i, Svartevattnet, är så mystisk och intressant att jag önskar jag kunde besöka det själv. Sitta där i syskonen Legos hus och dra in atmosfären.

Betyg: 4,5 / 5

 

 

(Visited 71 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.