Phsykologisk thriller,  Spänning

Vit krypta av Mariette Lindstein

Baksidetext: Thriller om dolda sekter, frihetsberövande och manipulation

Alex och Dani är enäggstvillingar och oskiljaktiga sedan deras föräldrar övergivit dem. En midsommarnatt när de är 22 år försvinner Dani spårlöst. Man letar efter henne i flera månader utan att finna minsta ledtråd.
Omgivningen försöker få Alex att glömma det hemska som har inträffat, men hon får ett nervöst sammanbrott och ligger katatonisk på psyket i en hel månad. När hon skrivs ut har hon bara en enda tanke i huvudet: Att hitta Dani.
För att försörja sig medan hon letar efter systern tar Alex anställning på den mytomspunna dejtingfirman Ash & Coal. Det är där hon träffar den framgångsrika och attraktiva psykologen Carl Asher. Snart börjar märkliga saker att hända. Varför känner hon Danis närvaro i ett speciellt rum på firman? Vem är det som lämnar mystiska meddelanden i hennes lägenhet?
Alex misstänker att en ockult sekt har kidnappat Dani, men kan det verkligen stämma? Människor i hennes omgivning börjar ifrågasätta hennes mentala hälsa: inbillar hon sig allt? Plötsligt befinner Alex sig i ett farligt limbo där mycket tyder på att hon står näst på tur.

Recension: Mariette har lyckats igen. Vit krypta är en rysligt spännande bok som är svår att släppa ifrån sig. Det händer saker nästen hela tiden. Intrigerna som Mariette byggt upp är otroligt bra och personligheterna är väl genomtänkta och suveränt beskrivna.
Miljöerna som boken utspelar sig i är så verkliga att man lätt lever sig in och känner det Alex och Dani känner.
Ja, en bladvändare helt enkelt!

Betyg: 5/5

(Visited 70 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.