Deckare,  Roman,  Spänning

Mandelsten av Ingela Netz

Baksidetext: Sofia Sandberg, ung ambitiös lärare, tillbringar några sommardagar på Gotska Sandön för att vandra, vila och ladda batterierna. I sanden på en öde strand hittar hon något som förvandlar det tänkta sommarlovet till något helt annat.
Hennes fynd är troligtvis en arkeologisk sensation, men hanteras med en kompakt och irriterande tystnad från alla inblandade. Driven av nyfikenhet men också av en märklig oro i kroppen tar Sofia hjälp av sina närmaste för att få svar på sina frågor, och för att få arkeologerna att bryta sin tystnad.
Det blir fler resor till Gotska Sandön, och en kunskapsresa genom historiens myter och legender om kungar och deras döttrar. Men det blir också en mental resa där en blixtrande förälskelse och den gnagande oron tvingar Sofia att fatta avgörande beslut.
När sommaren är slut är det ingen som är säker på vad som faktiskt hänt och vad som kanske bara varit en fantasi. Och hela tiden finns hon där i bakgrunden, hon som en gång gömde stenarna i sanden.

 

Recension: Mandelsten är en gullig men samtidigt spännande historia med en hel del mystiska inslag. Härliga naturbeskrivningar av Gotska Sandön, det märks att författaren tillbringat mycket tid där. Boken är väldigt lättläst och enkelt skriven. Karaktärerna kanske skulle kunnat beskrivas lite mer och jag hade gärna velat veta mer om en person som börjar på S som dyker upp först på sista sidorna. Jag gissar att man skulle skriva en hel bok om bara henne. Kanske det kommer?

Betyg: 3,5/5

(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.