Fantasy,  Roman

Bortanvinden av Frida Hallberg

Baksidetext: Lo drömmer att hennes älskade berättar att han dött. När hon vaknar ligger hon på sjukhus efter en bilolycka. Det han sagt är sant.
Efter att hon sålt gården flyttar hon till sin kusin Sabina i Rosaberg. Där bor hon i en husvagn och försöker hitta ett sätt att leva vidare.
Hon lär känna Oskar som berättar om en vän som påstod att hon funnit vägen till en annan verklighet. Lo bestämmer sig för att hitta dit. I sökandet hamnar hon hos korparna på bergets topp. Tillsammans med dem återfår hon lite av sin förlorade livsvilja. Och snart är hon vägen till den andra världen på spåren.

Sohlamel vandrade i årtionden för att komma undan sorgen efter sin bästa vän. Han flydde under så lång tid att han förlorade kontakten med Jorden och hennes läkande famn. Men sorgen fanns kvar. För så länge han trodde att det var hans fel att vännen dött kunde han inte gå vidare, hur långt fötterna än bar honom.

Recension: Jag älskar Frida Hallbergs böcker. De är så fint skrivna, väcker så många känslor och funderingar och målar upp världar som är så vackra. Bortanvinden är tredje boken där vi får möta resare, hamnskiftarer och människor i olika världar. Vilja var med i första boken, «Jag ropade», och jag har längtat efter att få läsa vad som hände med henne. Lo bor hos Sabine, som var med andra boken «Den du var». Sabines historia är även den fantastisk.

«Den du var» är min favorit av det här tre böckerna, men alla tre är helt underbara! Om du vill flyta bort i en annan värld, uppleva starka känslor, mystik och spänning. Läs då Frida Hallbergs böcker!

Betyg: 4/%

Läs även recensionerna av «Jag ropade» och «Den du var«.

(Visited 91 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.