Fantasy,  Unga vuxna

De dödas dolk av Jenny Töredal

Baksidetext: Den dunkla natten dolde utsikten. Månen lös svagt över den cirkelformade avsatsen som ramades in av stora, kantiga stenar i svart lava. Jag såg två pålar med spetsade huvuden och svalde hårt. Måste få veta vems huvuden som var pålade. Det var därför jag var här. Mitt uppdrag var att vittna om det jag såg. Mot min vilja fortsatte jag framåt. Driven av ett inre tvång.
Snittad människohud, tjockt, levrat blod. Flikiga slamsor längs med halsens kant. Vidöppna, döda ögon. Skrikande. Plågade. Ansiktsuttryck förvridna i dödsångest. Jag kräktes. Hulkade och kräktes igen. Kroppen skakade okontrollerat och benen bar mig inte. Jag sjönk ihop på marken och blev sittande. Nu visste jag vems huvuden som var pålade.
En kuslig dröm blir inledningen på ett mörkt äventyr. Uråldrig magi måste väckas i kampen mot demonkungen Lord Onekr. Älvkorsets bärare tvingas ut på en resa som kantas av ondska, men även kärlek. Allt ställs på sin spets när kampen fortsätter.
De dödas dolk är den andra fristående delen i Sagan om Ella och passar från fjorton år och uppåt.

Recension: En riktig spännande fortsättning på Sagan om Ella! Berättelsen flyter på, miljöerna känns så verkliga att jag nästan fryser tillsammans med Ella när hon är i grottan för att få mer styrka och det gör ont i mig när de onda makterna plågar henne. Jenny har verkligen lyckats fånga upp känslor och lyckats beskriva dem på ett otroligt bra sätt. Nu väntar jag spänt på fortsättningen!
Betyg: 4,5/5
                                                                                     Finns bl. a hos Bokus.
(Visited 139 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.