Fantasy,  Ungdom

Purebred – Herrefolket av Lisa Hågensen

Baksidetext: En gammal rörelse har krälat upp till ytan och gör sig redo för krig – Är du redo?
De tror att hon hålls instängd i sin onkels hus, men dold under en luva vandrar hon genom Bottens mörka gränder och spionerar på livet.
Dora är femton år och ett freak. Alla i den glömda staden Olympo föraktar henne. Ingen känner henne.
En kväll träffar hon Mira och det förändrar allt. Men vad som börjar med vänskap och kärlek slutar i mord och förräderi. Ensam, misstrodd och förtvivlad kidnappas Dora och förs till en plats där gamla ideal och ondska strävar mot världsherravälde. Dora får veta att hon är en purebred – och hon upptäcker vad det innebär.

Recension: Mycket intressant att få följa Dora och vad som hände henne innan flykten från Olympo. Det är en mycket skrämmande och spännande värld som Lisa har byggt upp och karaktärerna är starka och lätta att tycka om. Det hemska som händer i Olympo får mig att rysa, att bli arg och min önskan att de ska klara av att fly är stark. Boken är absolut en bladvändare och passar både ungdomar och vuxna. Purebred 2 är spännande hela tiden och fantastisk fortsättning på ”Flykten från Olympo”!

Betyg: 4,5/5

(Visited 81 times, 1 visits today)

Ein Kommentar

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.