Historisk roman,  Roman,  Skönlittertur

Hamarsmans dotter av Ronnie G Lundin

Baksidetext: Johnanna och Håkan flyttar som nygifta in på Hoburga gård, gården som deras fäder stred om under deras levnad. Familjen växer och de får snart flera barn. På granngården bor den vackra Märit med sin make. Håkan känner en dragning till henne som är svår att motstå, något som får oanade konsekvenser för hans familj.
Svek följs av dråp och mord och i skogens skugga vakar en osalig ande, en gotländsk byse, medan han vaktar på den skatt han en gång stal. Hamarsmans dotter är en fristående fortsättning på boken om Ivar Hamarsman.

Recension: Det märks att Ronnie kan mycket om Gotland och Fårös historia och att han brinner för det. Jag skulle ha tyckt om att få läsa såna böcker i historieundervisningen i skolan och jag hoppas att det finns skolor som får upp ögonen för Ronnies böcker! Boken är sorglig men samtidigt vacker, man lider och gläds med huvudpersonerna. Alla miljöer känns väldigt naturtrogna och man kan nästan känna dofterna som fanns på gårdarna och i Visby. Starkt Ronnie!

Betyg; 4/5

(Visited 107 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.