Fantasy,  Science Fiction

Algblomning av Sten Rosendahl

Baksidetext: Tvåhundra år efter den globala miljökatastrofen är Stockholm ett slutet och hårt klassindelat samhälle som domineras av trängsel och övervakning. De flesta av stadens invånare är tvingade tt bo under marknivå och lider brist på både mat och dagsljus.
Inspektör May Born tillhör de priviligierade och är specialrekryterad till centralpolisens säkerhetsrotel. I sitt första mordfall efter en ofrivillig tjänsteledighet träffar hon på Tom Lexler, en dörrknackande försäljare av städrobotar i storstadens tunnlar. Han visar sig ha oväntat stora kunskaper, både om det gamla Stockholm och det fascinerande Everview. May övertalar honom att samarbeta för att lösa mordfallet. Tillsammans upptäcker de saker som får stora konsekvenser för dem båda.

Recension: Algblomning är Sten Rosendahls debutroman och det har han bemästrar suveränt. Boken är inte krånglig på något sätt utan den framtidsvärld som Sten målar upp är lätt att följa. Karaktärerna är intressanta, spännande och lite mystiska, det tycker jag om. Handlingen är spännande och boken blir aldrig långtråkig. Jag hoppas verkligen på att läsa mer från Sten i framtiden!

Betyg: 4,5 / 5

(Visited 246 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.