Deckare

Lex Demos av Staffan Gullsby

Baksidetext: Nästan ett år har gått sedan händelserna i Lex Domini och alla förefaller ha en åsikt om kirurgen Sebastian Ekberg. Somliga positiva, andra med betydligt mörkare omdömen. Uppmärksamheten är dock besvärande och längtan bort gör sig allt mer påmind. Inte underlättar det av att någon eller några dessutom är fast beslutna att sätta dit honom som skyldig till ett par dödsfall som inträffar.

Sambon Marie och vännen Ove gräver i fallet för att rentvå Sebastian. De möter blind tro, farliga övertygelser och det mänskliga behovet av att ha någon att skylla på. Uppfattningen om att sitta inne med den absoluta sanningen, oavsett hur sann den egentligen är, verkar finnas hos många. Såväl bland läkarkollegor som frikyrkokristna och journalister. Och inte minst hos landstingspolitiker. Alla behöver de en syndabock som kan bära deras tillkortakommanden.

Recension: Lex Demos är den absolut bästa av böckerna i trilogin om Sebastian. Väldigt spännande och fylld av intriger. Den väcker många känslor, delvis blev jag så irriterad på hur dumma människor kan vara, att de tror blint på saker, vill göra allt för att förstöra för andra. Staffan är mycket duktig på att skriva och det märks att han har kunskaper inom många ämnen. Även om Lex Demos är fristående från de andra två, rekommenderar jag absolut att ni läser de två första innan: Lex Duplex och Lex Domini

Betyg: 4/5

(Visited 120 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.