Feel Good

Fingal Olsson och hans sällsamma katt av Cathy Catarina Söderqvist

Handling: Fingal Olsson är sjuttiofem år, men känner sig som nittiofem. Han lever stillsamt tillsammans med sin katt Harald och citerar ofta Tage Danielsson för att trösta sig själv. En dag avlider hans granne och nära vän. Efter det blir ingenting sig likt. Den första skälvande förändringsdagen infinner sig när Bella Bellanoy ska flytta in och ta över grannens lägenhet. Fingal undrar vad han ska kunna ha för utbyte av en sådan ung granne. Han försöker skrämma iväg henne genom att berätta en hiskelig historia, men det går inte som han tänkt. När han får syn på Bella är det som om hans hjärta stannar och tiden vrids tillbaka till en händelse i hans liv som han förträngt.
Trots åldersskillnaden mellan Fingal och Bella, uppstår en varm vänskap som de båda lever upp av. Undantryckta slumrande minnen vaknar till liv hos Fingal och deras vänskap vävs samman till band som ingen av dem kunnat förutse.

Recension: En bok man blir glad av, en jättefin historia och jag bara älskar Harald den store (katten)! Det är en varm historia som stannar kvar, helt klart en bladvändare! Fingal är en härlig karaktär liksom Bella. Vänskapen som växer fram mellan dem är jättefin. Jag ser fram emot att läsa mer från Cathy!

Beställ boken hos Bokus eller adlibris

Läs även Svenska Böckers recension av Carpe Diem för helvete!

Betyg: 5/5

 

(Visited 105 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.