Deckare,  Phsykologisk thriller

Monster av Ingrid Elfberg

Handling: Polisen Erika är sjukskriven och åker hem till Norrland tillsammans med sin hund Boss. Hon har inte berättat för någon att hon är gravid efter den våldtäkt som hennes man utsatte henne för.
Snart dras hon in i en lokal utredning av det som först ser ut att vara ett makabert självmord på en gammal avrättningsplats i Östersund. När ytterligare en man tagit sitt liv på en forntida offerplats i Göteborg börjar man se ett samband. Det andra offret har fått en film där det första offret torteras. Vad har offren gemensamt? Kommer de att bli fler?
Erikas bror blir snart polisens huvudmisstänkte och Erika blir besatt av att hitta sanningen. Monster är en psykologisk thriller om mobbning, svek och passioner, och vem man kan bli när man aldrig blir sedd. Boken är en fristående fortsättning på Den du borde frukta (2015).

Recension: En väldigt spännande thriller med hemska människor, ja riktiga monster! Ingrid har lyckats skapa en spännande historia där man inte riktigt vet vem som är mördaren, trodde jag var säker, men nej, där misstog jag mig. I början blev det lite rörigt med de olika poliserna men efter tag kom man in i det och kunde följa det olika karaktärerna väldigt bra. En bladvändare perfekt när aprilvädret visar sin sämsta sida.

Betyg: 4 / 5

 

(Visited 119 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.