Fantasy,  Ungdom

Keilas Gåva av Karin Svärd

Svenska Böcker fick äran att läsa och recensera Keilas Gåva som inte finns tryckt ännu. Boken räknas komma ut i början av maj.

Handling: Fjortonåriga Keila lever ensam i sin stuga sedan hennes bror dött i en olycka och hennes föräldrar mystiskt försvunnit. Keila lämnar byn efter en anklagelse. Med sig på resan får hon en gåva, ett skrin med värdefulla bergarter. Ju längre hon färdas desto mer avslöjas om det rike hon lever i. Världen är inte alls vad den ser ut att vara. «Keilas gåva» är en fusion mellan gammalt och nytt. Det är en dystopi med starka inslag av nordisk folksaga. Svensk Fantasy med en tvist.

Recension: Keilas gåva är en mycket spännande fantasy historia för både ungdomar och vuxna. Karaktärerna är levande och jag kan verkligen se dem framför mig. Keila, är en stark och nyfiken tjej och människorna hon lär känna på sin väg lämnar ett starkt minne efter sig. Miljöerna  är också tydliga och man nästan känna dofterna och höra ljuden. Jag skulle vilja säga att det är en liten mix av fantasy och sci fi. Det är en bladvändare för det är spännande hela tiden, det blir aldrig långtråkigt. Keila blir som en vän som man gärna vill följa och hjälpa. Hennes känslor för Brage är rena och vänskapen hon skapar med Odd, som även kallas monstret på grund av sitt utseende, är fin. Boken har bra budskap och skulle passa väldigt bra som film.

Betyg: 4,5 / 5

Boken finns att köpa här.

(Visited 183 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.