Spänning / Skräck

Evolution av Mårten Dahlrot

HandlingDet var dagen efter festen, på söndan, som jag bestämde mig för att aldrig gå in i köket mer. Helgen hade varit totalt fuckad men ärligt talat såg det för jävligt ut redan innan. Disk och damm och gammal mat på golvet och sånt. Och sen hittade Finken på den där sjuka grejen med ursoppan. Han brukar vara skum på fyllan. Som att hans vanliga kufighet bara sliter kopplet och går helt i spinn. Men det här tog fan priset.

Finken har förvandlat hans kök till en no-go-zon och kaosets centrum är grytan som står på spisen.
Hela idén kom från något som Finken läst i Illustrerad Vetenskap. Det där om att livet startade i en grundläggande, puttrande röra. Ursoppan, källan till allt liv.

Det är ett projekt som snabbt spårar ut. Stanken är fruktansvärd. Granntanten klagar. Och snart är det något levande som ockuperar kylskåpet.
Under tiden tar de båda vännerna en joint, dricker några öl och funderar på vad nästa drag ska bli.

Evolution är den fjärde delen i serien #dahlrotnovellerna.

Recension: En annorlunda novell av Mårten om man jämför med de andra Dahlrotnovellerna. Mystisk, spännande som något av Dean R. Koontz eller Stephen King. Vad jag har gillat med de andra novellerna av Mårten är att de är så nära. Nära vardagen och människors handlingar och tankar. Evolution är helt annat, men lika välskrivet, genialt och bra som hans andra noveller.

Betyg: 4,5 / 5

(Visited 125 times, 1 visits today)

2 Kommentare

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.