Novell

Boet av Mårten Dahlrot

Handling:

Två skator dyker upp i deras trädgård till våren och varje morgon är de där, lika ofelbart som soluppgången. De bygger ett bo, kvist efter kvist läggs på plats i ett samarbete av perfekt harmoni. Boet blir större och större. Med tiden allt mer kaosartat och till synes utan förklaring.

Ur det föddes samtalet om skatornas avsaknad av ungar, om boet som en spegling av skatornas inre; materialiserad vånda, barnlöshetsångestens fysiska form. Det var mer på skämt än på allvar alltihop, naturligtvis…

Recension: Mårtens novell, Boet, är även den spännande.  Det handlar om ett skatbo, vilket kanske inte låter så intressant, men Mårten har lyckats. Historien kan man tolka  på många sätt vilket gör den lika genial som «Genom fönstret». Vad är det då som finns i boet? Det tänker jag inte inte avslöja, utan jag låter dig läsa Boet själv.

Betyg: 4,5 / 5

(Visited 96 times, 1 visits today)

Ein Kommentar

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.