Dystopi,  Fantasy,  Science Fiction,  Unga vuxna

Fjärilarnas stad av Ingrid Remvall

Artonåriga Vega bor på den fattiga sidan av Muren, dömd att varken synas eller höras. En natt gör hon och hennes bästa vän det förbjudna: de smiter in i staden där de rika och vackra bor. Där träffar hon Fenix

Han står för allt hon själv saknar och hon börjar drömma om ett nytt liv. Men under stadens glansiga yta rör sig mörka krafter och Vega inser att det finns kopplingar mellan henne och de attacker och kidnappningar som skakar samhället.

Hur låter man bli att tappa bort sig själv när man inte längre vet vem man är? Och vem vågar man lite på i en värld där alla har något att dölja?

 

Fjärilarnas stad är en thriller för unga vuxna och mycket spännande till och med skrämmande när man tänker efter vad forskarna kanske gör. De skapar vackra och rika människor som har allt man kan önska sig. Fast frågan är, har det verkligen det? Det är en härlig bok som är svår att lägga ifrån mig för det är spännande nästan hela tiden. Vad jag undrar nu, är vad som hände med Vega och Fenix?
Ett annat plus med boken är omslaget. Fantastiskt vackert!

Betyg 4/5

Författarens hemsida hittar du här.

(Visited 99 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.