Deckare

LEX DOMINI av Staffan Gullsby

Ett halvlår har gått sedan händelserna i Lex Duplex och tiden är inne för rättegång. Livet har i viss mån normaliserats men det blir ändå inte samma sak igen. Sebastian Ekberg har blivit ett känt namn, något han inte känner sig bekväm med. Dessutom finns det många som har åsikter om både honom och vad han har gjort. Åsikter som inte enbart är positiva. Och på sjukhuset håller kollegorna distansen.

En kvinna söker upp Sebastian för att få hjälp att klarhet i såväl sin makes som sin väninnas död. Samtidig avbryter en av hans patienter sin cancerbehandling efter att ha blivit friskförklarad av en helandepastor. Motvillig inser Sebastian att sakerna hänger ihop och trots att han lovat att inte utföra privatspaning igen och att inte blanda sig i något kyrkligt, så är han igång igen. Tillsammans med Marie och journalisten Ove börjar han gräva i fallet.

Det var ett tag sen jag läste Lex Duplex så jag hade lite svårt att komma in i boken först. Jag tyckte det tog väldigt lång tid innan boken kom igång och det var lite för många olika personer att läsa om innan jag förstod hur det hela hängde ihop. Staffan skriver bra, karaktärer liksom omgivningar är väl uppbyggda. Däremot är jag lite förundrad över språket, ibland är det otroligt mycket svordomar, lite överdrivet mycket tycker jag. Först i sista delen av boken tyckte jag att det blev lite spännande och det tog alldeles för lång tid.

Betyg 3/5

(Visited 78 times, 1 visits today)

Ein Kommentar

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.