Feel Good

Carpe diem för helvete! av Cathy Catarina Söderquist

Allting började med att Lise Berg, 51 år, inte alls lyckades fånga någon dag. De ofångade dagarna som passerade var lika gråa som en regntung Londonhimmel. Varje dag var den andra lik och tanken som kom till mig var ett dagligt mantra: Jag kommer att dö om jag stannar kvar här!

Carpe diem för helvete! är en samling humoristiska kåserier om Lise Bergs liv som anställningslös, medelåldersfixerad singel med förkärlek för betraktelser och solrosor. Medan hon drar runt med sin (som hon påstår själv) bulldegsmage och bristande impulskontroll försöker hon klura ut hur man bäst fångar en dag.

Boken är mycket rolig och jag ler nästan hela tiden när jag läser. Många tankar som Lise har kan jag mycket väl känna igen mig i. På något vis skönt att veta att man inte är själv om sådana tankar (vilka tänker jag inte tala om). Cathy skriver väldigt roligt och träffsäkert. Lises upptåg och impulskontroll är härliga att följa och Cathy har verkligen fått till det med namnen på kapitlen. En bok att läsa när man behöver skratta och få känna igen sig och veta att man inte är ensam om sina tankar och funderingar.

Betyg 4/5

carpe-diem

(Visited 132 times, 1 visits today)

Ein Kommentar

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.