Fantasy

Undergång av Nathalie Sjögren

Väldigt snygg framsida! Den lockar till att vilja läsa Undergång. Emy och Melissa hittar sin faster död i sommarstugan. I naturreservatet Näsbokrok har mörka krafter vaknat till liv. Systrarna har knappt hunnit sörja innan Melissa försvinner. De historier fastern brukade berätta har förvandlats till verklighet. Emy tvingas bege sig till underjorden för att hitta Melissa. Där ställs hon inför olika väsen från den nordiska folktron. En bok för unga vuxna. Jag var först inte säker på om den var för ungdomar eller vuxna, men för unga vuxna passar den bra. Om jag varit just ung vuxen hade jag nog tyckt att den var rätt så bra. Det är mystik, spänning, sorg och lite kärlek. Precis det jag gillade när jag var i den åldern. De väsen som finns i boken är roligt beskrivna, mest tycker jag om trollen. De fick mig att le. Vad som är mycket bra med boken är att det alltid händer något, det blir inte långtråkigt. Nathalie skriver mycket detaljrikt, man får verkligen en bild av hur de olika väsen ser ut och omgivningarna som de befinner sig i. Spännande läsning för ungdomar i vintermörkret.

Betyg 3,5

Författarens hemsida hittar du här.

 

undergang

(Visited 100 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.