Spänning / Skräck

Svenska Spöken – En antologi ur det förgångna av div. Författare

svenska-spo%cc%88ken

 

Spöken börjar dyka upp i hemmen, i samhället, på arbetsplatser. De vill åt våra jobb, tar över våra hem, men några är hjälpsamma och snälla. Andra dödar, de hämnas. Jag hade väntat mig något helt annat när jag köpte den här boken, nämligen skräck, läskiga noveller, men det är det inte. Jag blev nog lite besviken om jag ska vara ärlig. Men jag har ändå läst alla noveller och jag måste säga, att antologin räddas av Marcus Olaussons «Mässan». Fantastisk! Den var rolig och mycket intressant! Men även Robert Warrebäcks «Kom till mig, barn» och Pernilla Lindgrens «Spegel, spegel» lyfte boken. «Den röda stugan» av Nathalie Sjögren var också en rätt så bra novell. Kastar mig snart över antologin «På denna grund» igen, där flera av författarna till «Svenska spöken» är med. Den är i all fall rätt så läskig 🙂

Betyg 3

(Visited 72 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.