Barn,  Fantasy,  Ungdom

I spegeln finns jag till av Anette Skåhlberg

i-spegeln-finns-jag

 

Ytterligare en ungdomsbok av Anette Skåhlberg som behandlar ett mycket känsligt ämne: att vara instängd i fel kropp. Alexandra är en tjej som känner som en kille, hon vill kallas Alex och hatar att vara tjej. Hennes pappa vägrar att förstå henne och tvingar henne att bära klänningar, mamman vågar inte säga emot pappan. Den enda som förstår och stöttar henne är till en början morfar. Han får Alex att stå upp för vad hon är, att våga säga ifrån. Men tyvärr utlöser detta hemska aggressioner hos Alex pappa som gång på gång sänder henne till en psykolog. Även i denna bok finns det ett inslag av mystik, men det kom lite för sent, jag hade velat haft det tidigare i boken, som i «Amuletten». Jag ger boken en 3:a, men det är egentligen en 3.5.. Dels för att den behandlar ett så viktigt ämne, dels för att den är mycket välskriven och lättläst. Fortsätt så Anette!

Betyg 3

Författarens hemsida hittar du här.

(Visited 81 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.