Fantasy

Älvkorset av Jenny Töredal

lvkorset-jenny_tredal-36538900-frntl

 

En ung kvinna ärver ett magiskt smycke. Ett smycke som tillverkades för länge, länge sedan, i en annan tidsålder än vår. Det magiska smycket tillverkades djupt inne i De otämjda bergen och fick bära namnet Älvkorset. Smycket måste ha rätt bärare för att kunna användas, för att skydda mot onda krafter. Den unga kvinnan, Ella, blir älvkorsets bärare och hon dras in i en kamp emot onda krafter. En kamp på liv och död. Hon förälskar sig i en man med stort inflytande i den andra världen, där det finns demoner, magiker och onda krafter. Lord Jorund, svärdets väktare i Orden från Wida rike. Hon båda älskar och fruktar honom. Ella dras in i en värld där kvinnor inte får bära vapen, de ska lyda sina män. Hon avskyr det, men ändå kan hon inte hjälpa att hon förälskat sig i Jorund och hon dras mellan sin egen vilja och Ordens lagar. Boken är mycket lättläst och historien i sig är rätt spännande, men den är rätt barnsligt skriven, och vissa ord som «skithäftigt», «fan» och andra svordomar som jag inte tycker hör hemma i en fantastik berättelse, hade kunnat undvikas. Jag förstår att det nog är menat att visa skillnaden på «vår» värld och den värld som Ella befinner sig i, men det passar ändå inte riktigt in.

Betyg 3

 

(Visited 104 times, 1 visits today)

2 Kommentare

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.