Fantasy

De rotlösa – Serahema Saporium 1:1 av Marcus Olausson

de-rotlo%cc%88sa

 

Något ondskefullt har vaknat och mörkret sprider sig som en farsot över världen. Marcus Olausson har lyckats skapa en spännande fantasyberättelse med komiska inslag. Han lyckas beskriva miljöer så bra att det tidvis känns som om jag ser på en film när jag läser.  Det är en ganska mörk berättelse, som ju inledningsraderna på baksidan säger, men då Marcus har blandat in komik, spännande personligheter och till och med lite romantik blir det en bra bladning som gör att bokens värld inte känns alltför tung. Vi får följa ynglingen Elderim som vuxit upp i en grotta i skogen. Han ska få lära sig att hantera magin saven men då hans läromästare dör tvingas Elderim att fly ut i Serahema en värld som är skrämmande och spännande på samma gång. Han får vänner som han sen förlorar igen och hans känner sig mycket ensam tills hans träffar Cal och Rendon. De blir som en familj för honom och följer honom för att hjälpa honom till det som han är bestämd för. Blodshämnd och svart magi leder till en händelseutveckling som hotar att förra hela världen. Boken får en klar fyra och en beställning på uppföljaren «Bäraren» tänker jag absolut göra.

Betyg 4.

Författarens hemsida hittar du här.

(Visited 93 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.