Ulrica Edvinsson Sundin

Ulrica Edvinsson Sundin är aktuell med Drakens Dotter. Resans Början.

Svenska Böcker: Berätta, vem är Ulrica Edvinsson Sundin?

Ulrica: Jag är litteraturvetenskapsstudent, författare, lektör och illustratör. Jag är ursprungligen från Stockholm men bor idag i Linköping. Jag debuterade som författare under förra året med min första ungdomsbok Drakens Dotter -Resans Början och håller nu på med nästa del i serien Drakens Dotter-Viljornas Krig.

Svenska Böcker: Du är aktuell med Drakens dotter: Resans början. Vad handlar boken om?

Ulrica: Drakens Dotter handlar om Drokina som flyr den magiska världen till vår efter att ha bevittnat hur hennes pappa mördar hennes mamma. Hon skapar sig ett liv utanför samhället i ett försök att gömma sig för honom, men kan inte undfly sitt förflutna helt då en demonprins förföljt henne till den omagiska världen och försöker övertala henne att följa med honom. Hon är emellertid inte intresserad av hans kungarike eller rikedomar utan önskar bara ett liv i frihet, men när hennes magiska förmågor oväntat börjar eskalera så måste hon lita på honom mer och mer för att överleva. Drakens Dotter är en bok om utanförskap, vänskap och om kampen för ett eget liv.

Svenska Böcker: Hur kom du på idéen till Drakens dotter och hur lång tid tog det att skriva den?

Ulrica: Idéen till Drakens Dotter kom när jag var i början av tonåren. Jag hade precis blivit diagnostiserad med hypotyreos som gjorde mig trött och jag orkade inte gå ut. Istället vände jag mig till skrivandet och använde det för att skapa en ny värld som var lättare att hantera. När huvudpersonen Drokinas krafter eskalerar så upplever hon att hon förlorar behärskningen över sin kropp. Hon förlorar kontrollen över sina muskler och hon får lätt för att svimma. Det är alla symtom som jag själv upplevde under tiden jag var som sjukast, och jag använde den erfarenheten till att skapa hennes utveckling.

Svenska Böcker: Var hämtar du inspiration?

Ulrica: Verkliga livet är min främsta inspirationskälla. Jag använder de känslor olika upplevelser gett mig för och skapar en ny orsak till dem. Sedan är jag ett inbitet Harry Potter-fan, så jag har hämtat mycket inspiration från de böckerna med.

Svenska Böcker: Du har gett ut boken själv, vad är svårast med egenutgivning?

Ulrica: Det svåraste tycker jag är att våga. Det är i tvivlande stunder svårt att tro på det man skapat, och är man egenutgivare så har man ingen annan än sig själv att luta sig mot. Men man blir tuffare och visare för varje gång man vågar visa sina böcker, så tror det kommer bli lättare och lättare. Sedan är det en härlig gemenskap egenutgivare emellan, vilket gör allt så mycket roligare.

Svenska Böcker: Nästa vecka börjar bokmässan i Göteborg. Ska du vara med där? Om ja, var hittar man dig?

Ulrica: Jag är med på mässan i Göteborg och ni hittar mig i monter A03:44 i fantastikgränden tillsammans med de andra i ett härligt gäng som kallar sig Fantasic Five. Jag kommer vara där till och från under hela mässan och har signeringstimme lördagen den 30/9 kl. 12.00-13.00.

Svenska Böcker: Vad har du för förväntningar av bokmässan?

Ulrica: Jag ser fram emot att få träffa alla bokälskare. Det är alltid en så härlig atmosfär på bokmässor när alla bokälskare träffas under ett tak. Sedan hoppas jag att få träffa några av mina läsare med för jag älskar att få höra andras intryck av min bok.

Svenska Böcker: Hur ser framtiden ut, är det nya böcker på gång?

Ulrica: Jag håller just nu på att slutföra Drakens Dotter-Viljornas Krig som ska ha release under 2018. Utöver det arbetar jag med en science fiction om ett post-apokalyptiskt samhälle. Mer än så kan jag tyvärr inte avslöja om den boken än, men uppdateringar sker regelbundet på min blogg.

Svenska Böcker: Är det något du vill säga till dina läsare?

Ulrica: Jag hoppas att många av dem har möjlighet att komma till mässan, men om de inte har det och vill berätta för mig vad de tycker om min bok så får de jättegärna höra av sig till mig. Jag blir alltid glad när någon tar sig tid att berätta hur de upplever det jag skrivit. Och för de som kommer till Göteborg önskar jag självklart en supertrevlig mässa och att jag hoppas att vi ses!

Ulricas hemsida hittar du här.

Svenska Böcker har tyvärr inte hunnit recensera Drakens Dotter ännu, men så fort vi gjort det kommer sidan uppdateras.