Mystik,  Roman,  Spänning / Skräck

Virvelvind av Lisa Hågensen

Baksidetext:

En mördare besatt av en ond ande, dolda minnen av djävulskap och ett vackert barn i en ohygglig sekt skulle väl räcka för att skicka vem som helst under den mentala isen? I den fjärde boken om bibliotekarierna Raili och Ylva kommer de tidigare, fruktansvärda upplevelserna ikapp Raili, och i sitt fall lyckas hon inte bara förlora vett, sans och fotfäste, hon förlorar sånär sin bästa vän Ylva också.

Bistert knaprande diverse psykofarmaka och tio ångestkilon lättare tvingas Raili upp ur sin soffa och iväg till ett vandrarhem på en bohuslänsk ö. Påsksupé och umgås står på schemat, storm och mord är vad som erbjuds. Raili, Ylva och Solveig finner sig isolerade på en avlägsen del av Skipö med regnet trummande mot fönsterrutorna och en värmande brasa i kaminen, och i samvaron med de mer eller mindre sympatiska gästerna spirar förälskelser under svartsjukans hotfulla töcken.

Ett besynnerligt dödsfall sommaren innan dryftas, och när en av gästerna dör anar Raili oråd. Är de två pensionerade adjunkterna verkligen lika blida som de verkar, och vilka hemligheter döljer egentligen paret som driver vandrarhemmet? Blev kvinnan som dog på stranden föregående år mördad, och innebär det i så fall att även gästen mördades? Högst troligt, resonerar Raili, och i sin iver att bevisa sin tes sätter hon en boll i rullning som visar sig omöjlig att stoppa.

I Virvelvind hamnar Raili och Ylva mitt i pusseldeckarens makabra drama. De är fast på en stormdrabbad bohuslänsk ö med ett lik, ett värdpar, två adjunkter och ett gäng bibliotekarier, och en av dem är mördaren.

Recension: Virvelvind är lättläst, fylld av spänning, mystik och övernaturliga inslag. Hissnande miljöbeskrivningar blandas med många karaktärer, som en del är lika och svåra att skilja på, och viljor som kanske kan blir lite för mycket ibland. Det blir lite för konstigt och övernaturligt den här gången. Men det blir aldrig tråkigt och Virvelvind är en bladvändare för det händer hela tiden något och jag vill veta hur det hela ska sluta.

Betyg: 3.5/5

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.