Mystik,  Spänning

Rummet av Lisa Hågensen

Baksidetext: När Ylvas sjuttioåriga mamma plötsligt sätter ut sitt hus till försäljning och försvinner, tar det inte lång tid för Raili och Ylva att spåra henne till en sekt i en ödslig herrgård långt inne i de bohuslänska skogarna. De två bibliotekarierna tar sig under falsk förespegling in i sekten, bara för att upptäcka att det som pågår där är mycket värre än de någonsin kunnat föreställa sig, och begreppet «att ta sig in i någons huvud» får en helt annan, och mycket farlig, innebörd. Om människor får möjlighet att leva ut sina innersta drömmar och fantasier på riktigt, ska man hålla sig långt därifrån, inser Raili och Ylva – försent.

Rummet är den tredje fristående delen i serien om Raili och Ylva – en thriller med övernaturliga inslag som utspelar sig i Bohuslän. Första boken heter Hennes ögon blå och den andra Gäld till djävulen.

Recension: Man kan inte annat än att gilla Raili och Ylva och deras upptåg. Det som händer i boken Rummet som utspelar sig på herrgården Gesau Manor är verkligen något ur de vildaste fantasierna. Lisa har skrivit en fartfylld historia som man inte kan sluta läsa för man bara måste få vet hur de ska ta sig ur den här härvan och bort från Gesau Manor. Karaktärerna är otroligt bra gjorda och jag får verkligen känslan av att jag är med dem och springer i de vindlande trapporna och mörka korridorerna. Otrolig bok!

Betyg: 4/5

(Visited 68 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.