Feel Good,  Humor,  Roman

Strass av Mia Bergenheim

Baksidetext: Claudia är fyrtionio år. Hon är nyss frånskild och känner sig bortkommen i tillvaron. Hon är fri som ett sommarmoln men självkänslan sviktar och rosenröda drömmar känns minst sagt pinsamma.
Mot alla odds träffar Claudia en man. Han ser ut som en grekisk gud, doftar underbart och är hetare än Red Savina-chili.
Claudia faller pladask vilket får lutherrösten i hennes inre att leva loppan. För att stå ut försöke Claudia minnas mormors ord. Ofta galopperar väninnan Sara till undsättning och det finns det få tillfällen som inte kan fixas med ett glas cava.

Romanen Strass är feelgood på hög nivå. Här finns kärlek och lust, spännande kopplingar, tjusiga hästar, anrikt porslin och goda vänners vibrerande energi.

Recension: Jag har tidigare läst I hundarnas timma av Mia och den här boken, Strass, är något helt annat. I hundarnas timma är rätt tung, Strass är lättsam och underhållande.
Jag har absolut två favoriter i boken och det är Claudia och Piet. Det är härligt att få följa dem, men även historierna om de andra karaktärerna. Allt hänger ihop i en härlig blandning av patchwork-familj, hästar, porslin, kärlek och ilska.
Mia beskriver även miljöerna underbart bra och jag får lust att besöka platserna i boken.

Betyg: 4/5

Läs gärna recensionen av I hundarnas timma.

Jag har även intervjuat Mia, läs intervjun här.

(Visited 106 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.