Fantasy

Vinterkrig av Marcus Appelberg

Baksidetext: Välkommen till en värld med intrigerande stormän, upproriska bönder, hänsynslösa riddare och gåtfulla gudar. Krig och kärlek, hopp och maktspel. Säregna karaktärer och blodiga strider. För ätternas kamp om makten har bara börjat …
I norr hotas staden Norrtmark av en monsterhär. Mirian Simonsdotter plågas av mardrömmar och har tagit till flaskan. Slottsvakten kan inte försvara hela staden och snöstormarna hindrar alla tankar på en evakuering. Hur ska de överleva? Tänk om det händer dottern något …
I Dalen styr Magnus Birgersson med järnhand. Hans äldsta son Birger är en galning som njuter av andras lidande och folkets hopp står till Erik, Magnus yngste son. Men åratal av terror har brutit ner honom och Erik känner sig mest som en rädd pojke, fjärran från sagornas riddare. Trots det kan han inte längre vända bort blicken.
Faderns tyranni måste få ett slut.
Kungen är död. Häxmästaren som utförde mordet har satt sin plan i verket. En plan som kan leda till ett världskrig.

Recension: Mystik, starka kvinnor, monster och ett enormt världsbygge! Marcus Appelbergs har skrivit en mycket bra episk fantasy. Det är starka karaktärer och jättebra miljöskildringar. Boken är tjock, men de 508 sidorna blir aldrig tråkiga för det händer något nästan hela tiden.

Betyg: 3,5 / 5

(Visited 141 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.