Dystopi,  Fantasy,  Spänning / Skräck

Aurora – Beskyddaren av Peter Westberg

Baksidetext: Aurora, beskyddaren: När solen lyser som starkast mitt ute på Baltiska havet kan vattnet skina lika blått som bladet på en blåklint och lika klart som renaste glas.
Vattnets hemlighetsfulla mörker döljer undervattensriken på de allra djupaste och mest svåråtkomliga platserna. Sedan eoner bor där varelser vilka endast en handfull ovanjordingar har skådat och sedan överlevt för att kunna berätta om.
Nyinflyttad till Gotland från Norra Morsjön i Fagersta får Kaj Lorén en dag kontakt med en av de mystiska havsnymferna under ytan. Då förändras båda deras liv.

Peter Westberg jobbar som egenföretagare, men skriver på fritiden. Han debuterade år 2019 och Aurora, beskyddaren är hans andra bok.

Recension: Jag fick möjlighet att läsa Aurora när den bara var ett manus, men ett mycket bra sådant, och det var kul att få läsa slutversionen. Aurora – Beskyddaren är en bok som innehåller mycket. Det är inte bara en berättelse om mytomspunna havsnymfer, den tar även upp högst aktuella ämnen så som miljöförstöring och utanförskap. Att bli särbehandlad bara för att man i andras ögon är annorlunda. Att rykten sprids och spädes på vartefter när byborna inte gillar nya människor som inte är som de tycker att man ska vara. Men även stark vänskap.
Boken är spännande med starka karaktärer och mystiska lite mörka miljöer.
En fantastikbok med budskap.

Betyg: 4/5

(Visited 93 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.