Fantasy,  Spänning / Skräck

Natten jag dog av Peter Erik Du Rietz

Baksidetext: Carl Cronhammer bad aldrig om den monstruösa gåva som skänkts honom, lika lite som han önskade sig den tillvaro gåvan kräver av honom. Med sin penna förmedlar han en fasansfull och brutal berättelse om sitt liv och den omättliga blodtörst som driver honom. Samtidigt är det en gripande och nervpirrande resa genom århundradena, ett äventyr om ett löst sammansatt sällskap som har varit aktivt under så lång tid att deras ursprung och historia har gått förlorade – till och med för dem själva.

Recension: En mycket bra och välskriven bok. Det märks att Peter har gjort mycket research om platserna som boken utspelar sig på. Det går nästan att höra ljuden och känna dofterna/stanken från de orter och under de tider, bl.a. London, Göteborg, under vikingatiden, som boken utspelar sig på. Så väl beskriver han dem. Carl Crohnammers historia är något för alla som älskar historia, skräck och en suverän bok.
Då jag själv bott i Göteborg, där boken utspelar sig mest, är det extra roligt att läsa om hur det såg ut då.
En bladvändare för skräckälskare!

Betyg: 5/5

(Visited 57 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.