Livsöden,  Roman

Vargus av Mikael Berggren

Baksidetext:

Vill du följa med hem till Narva? frågar hon som om det vore den naturligaste frågan i världen. Du som är intresserad av historia och hur människor ser på sig själva. Du kanske till och med skulle lära dig ett och annat.

Micke har bara känt Anastasia i fem minuter, men ändå följer han med. Snart befinner han sig i kärnan av Estlands högsta maffiakretsar där makt, pengar och liv står på spel. Som västerlänning blir han snabbt populär. Han är någon att räkna med och det gäller att spela sina kort väl. Men vet Micke vad han har gett sig in i?

Vargus är en omtumlande gangsterthriller som utspelar sig mitt under Sovjetunionens sönderfall i början av nittiotalet. Berättelsen är delvis baserad på Mikael Berggrens egna erfarenheter från sin tid i öst under samma period.

Recension: Jag fick äran att läsa råmanusversionen som såldes under bokmässan 2017. Trots att det är ett råmanus är den väldigt välskriven, och då måste ju slutresultatet ha blivit toppen!
Boken är fylld av action och nervkittlande spänning och en del kärlek. Det är en sådan där bok som man ‹bara vill läsa en sida till. En sida till›.
Detta skulle absolut kunna bli en riktig actionrulle på biograferna.

Betyg: 4,5/5

(Visited 74 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.