Fantasy,  Roman,  Unga vuxna

Profetians svärd av Jenny Töredal

Baksidetext: Ett slagfält med döda bredde ut sig framför mig. Flämtande drog jag efter andan. Sorgen slog till likt ett knytnävsslag. Stela och förvridna låg de framför mig. Ordens krigare, för evigt frusna i tid. Jag snurrade runt. Det var bleka, stela och döda kroppar så långt jag kunde se.
Snyftande satte jag mig på huk bredvid en krigare. Försiktigt smekte jag hans skrovliga kind. Huden var stel, blodlös och kylskåpskall. I hans bröstkorg satt det två pilar djupt inborrade. Oväntat öppnade krigaren ögonen och tog ett fast grepp om min arm.

Det är början på slutet, Älvkorsets bärare.

Recension: Sista boken om Ella, älvkorsets bärare. Även denna tredje del är fylld av starka känslor och suveräna naturskildringar.
Kärleken mellan Ella och Jorund är så stark att den nästan går att ta på. Vackert. Boken är mycket spännande och tar alldeles för fort slut! Jag skulle gärna vilja läsa mer om Ella och världen hon befinner sig i som älvkorsets bärare.

Betyg: 4/5

Läs med fördel första och andra delen först.
Älvkorset
De dödas dolk

(Visited 72 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.