Fantasy,  Skönlittertur

Nedom av Marija Fischer Odén

Baksidetext: Det är uppbrottstid, avskedstid – en tid att försöka förstå uppdrag från gudar och väsen. Från Moderns ö bär Utter med sig hemligheter hon inte vågar berätta för någon, medan Våg kämpar med överväldigande uppdrag och överrumplande känslor.

Storms armé ger sig av mot bergen för att erövra beoifolkets oövervinnerliga metall och möter enorma krafter, vissa som fiender och andra som allierade. Tre sällskap färdas – längs med dödsrikets tröskel, till ett sagofolk och mot guld och ära varhelst det må finnas.

Recension: Nedom är fortsättningen på Tvåhjärtat.Vi får följa flera grupper av karaktärerna på deras äventyr. Mest läskig och vidrig är Storm och hans armé, mest spännande är det att följa Utter, Lin och Björn, tycker jag.

Marija är duktig på miljöer och spännande inslag samt lustiga figurer. Nedom är en rätt mörk bok, men den lyser upp av roliga karaktärer och glädjande händelser. En mycket bra fortsättning och jag är spänd på bok tre!

Betyg: 3,5/5

(Visited 67 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.