Deckare,  Spänning

Jazzkatten av Louise Björnlund

Baksidetext: Ett anonymt samtal inkommer till larmcentralen. En kropp har påträffats nergrävd i grustaget söder om Sandemars slott. Kriminalkommissarie Ulrika Bigård och Ewald Wermelin är snabbt på plats med en utredningsgrupp. I svalget på offret har förövaren efterlämnat sin signatur. Utredningen leder till ett av de jaktlag som arrenderar mark i närheten då ännu en kropp påträffas på ett bisarrt sätt på sandstranden vid Schweizerbadet. Skärgårdsguiden Kina Bergsmed involveras återigen in i en utredning som leder till oanade följder. 

Recension:

Spännande historia med ruskiga inslag. Jazzkatten är en fristående fortsättning på Marionetten och det går utmärkt att läsa Jazzkatten fristående. Karaktärerna är väl beskrivna och man förstår även deras bakgrund och förhållande till varandra. Fina miljöbeskrivningar som gör att man känner sig med på platserna.

En kriminalroman som innehåller det den ska med spännande intriger, brustna förhållanden, nyförälskelse, ruskiga scener och en spännande upplösning.

Betyg: 4/5

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.