Fantasy,  Roman

Ensamhetens hav av Christoffer Pichler

Baksidetext: Mörker, förvirring, smärta. En skröplig hand tar ett bestämt tag om hennes ljusröda panna. Som en eld, bränner en magisk energi genom hennes sinne i jakt på kunskap och tankar som gömmer sig där inne. Mittemot henne sitter en mystisk kvinna i röd kåpa som inleder förhöret. Vart kommer hon ifrån? Vem är hon? Och vad gör hon hos människorna?

Revaniflickan Auda Havssten växte upp bland sitt folk väster om Stormhavet, en barriär som har separerat revanierna från omvärlden så länge någon kan minnas. Nöjda med sina fredliga liv, där man endast har ansvar gentemot sig själv och sin familj, har ingen revani någonsin försökt korsa havet.

Förrän nu.

Bortom havet möts Auda av hierarki, makthunger och krig. Människornas feodala livsstil skakar brutalt om Audas världsbild och ger henne en ny livsåskådning. Med nya insikter står hon inför beslut som kommer att påverka tusentals liv.

Recension: Ensamhetens hav är en spännande och välskriven historia. Pichler har skapat fantastiska miljöer och karaktärer och det märks att han är påläst vad det gäller strider och krigsföring. Lite för många strider för min smak, men de är väldigt bra beskrivna.

Det är en bok fylld av spännande äventyr!

Jag fick äran att lyssna på ljudboken, inläst av Agnes Persson, och jag måste även ge en stor eloge till henne. En väldigt bra inläsarröst.

Betyg: 3,5 / 5

(Visited 159 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.